Voet en Zorg - voor een passende oplossing

Voet & Zorg is een samenwerkingsverband van orthopedische schoentechnici die hun krachten hebben gebundeld. Voet & Zorg ondersteunt mensen met pijnklachten in voeten, enkels, knieën of rug. Ter voorkoming van klachten zoekt Voet & Zorg naar verantwoorde, werkende maar ook cosmetische oplossingen.

  Voet & Zorg lettergrootte       
voor een passende oplossing
   
 
 
Advertentie
Advertentie


18 Filialen in Nederland
 
Vestigingen Voet & Zorg

 
VergoedingenAanpassingen aan confectie schoenen

Mits er voldaan wordt aan een medische indicatie, zoals vermeld is in de voorwaarde van uw zorgverzekering, komen de kosten van orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel voor vergoeding in aanmerking.

Uiteraard regelt Voet & Zorg alle administratieve handelingen voor u met uw zorgverzekeraar. Wij verzorgen voor u de aanvraag tot goedkeuring (machtiging) en daarmee ook de rechtstreekse betaling met uw zorgverzekeraar. U hoeft dan zelf niet te betalen.


Steunzolen

Zorgverzekeraars vergoeden, vanuit de aanvullende verzekering, gewoonlijk een deel van de kosten van steunzolen. Dit is bij elke zorgverzekeraar anders. In uw polisvoorwaarden leest u hoeveel uw zorgverzekeraar vergoedt.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is het over het algemeen noodzakelijk dat u een verwijzing van de behandelend arts heeft.


(Semi-)orthopedische schoenen

Zorgverzekeraars vergoeden het grootste deel van de kosten van (semi-)orthopedische schoenen. Er geldt echter altijd een (wettelijke) eigen bijdrage.De eigen bijdrage dient bij aflevering voldaan te worden. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden krijgt u van de eigen bijdrage nog een deel vergoed.

Wettelijke eigen bijdrage: 2011 2012 2013 2014 2015 2016
16 jaar en ouder € 136,50 € 139,00 € 137,50 € 141,50 € 140,50 € 136,50
jonger dan 16 jaar € 68,50 € 69,50 € 69,00 € 71,00 € 71,00 € 68,50
eigen risico       € 360,00 € 375,00 € 385,00


Verbandschoenen

Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans de kosten van uw verbandschoenen, mits ze de maximale vergoeding van € 146,00 niet overschrijden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing van de behandelend specialist/arts meestal noodzakelijk.


Protheses en Ortheses

Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans de kosten van protheses en ortheses. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing van de behandelend specialist/arts meestal noodzakelijk.


Pedicure

Diabetisch patienten kunnen een gedeelte van de kosten vergoedt krijgen via de zorgverzekeraar (afhankelijke van de zorgverzekeraar en polis). Voet & Zorg is aangesloten bij "Provoet".
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden reumatische voetbehandelingen.


Therapeutisch elastische kousen

Indien er sprake is van een medisch noodzaak (vanaf drukklasse 2) worden therapeutisch elastische kousen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien noodzakelijk komt u ook in aanmerking voor een aan- of uittrek hulp. Als deze laatste meer dan € 100,00 kost wordt deze eventueel in bruikleen verstrekt.

 
 
 
Confectie schoenen Orthopedische schoenen Pedicure Fysiotherapie
Aanpassingen aan confectieschoenen Verbandschoenen Asics sportschoenen (diabetes) Valinos
Steunzolen Protheses en Ortheses Strassburg Sock Dutchoe
Semi-orthopedische schoenen Therapeutisch elastische kousen
iso9001 / SEMH gecertificeerd
 
  Copyright © 2013 Voet & Zorg - VOOR EEN PASSENDE OPLOSSING